Personeelshandboek.nl 2017-01-28T15:36:27+00:00

Wat is een Personeelshandboek?

Het Personeelshandboek is de verzamelplaats van het ondernemingsbeleid en (bindende) afspraken op het gebied van Personeel & Organisatie. Het is bedoeld voor raadpleging door de medewerkers.

Wat is het bijzondere van Personeelshandboek.nl?

Het is niet uitsluitend een arbeidsvoorwaarden- of regelingenboek, maar ook gericht op betrokkenheid van de medewerker. Het betrekt de medewerkers bij het beleid en de doelen van de onderneming. Daarom start de inhoud met ondernemingsdoelen en organisatieopzet. Daarna komt personeelsbeleid aan bod (in-, door- en uitstroom) en dan volgen de hoofdstukken communicatie en ontwikkeling, arbeidsvoorwaarden, mobiliteit, vitaliteit en veiligheid.

Waarvoor kan ik Personeelshandboek.nl gebruiken?

Voor ontwikkelen van personeelsbeleid

Voor ontwikkelen van personeelsbeleid

Voor het ontwikkelen van beleid kan gebruik worden gemaakt van de voorbeelden en aandachtspunten uit het voorbeeldhandboek.

Voor het opslaan van beleid

Voor het opslaan van beleid

Uw eigen P&O beleid staat logisch gerubriceerd op een veilige plaats “in the cloud”. Er is vrijwel geen maximum aan de opslagcapaciteit.

Voor het bijhouden van beleid

Voor het bijhouden van beleid

Externe wijzigingen worden door Excellent HR gemeld en kunnen makkelijk worden verwerkt in uw eigen regelingen.

Voor goede toegankelijkheid

Voor goede toegankelijkheid

Uw PHB is overal toegankelijk voor elke medewerker die u toegang geeft. Via PC, tablet of smartphone. Iedereen is op de hoogte en via de zoekfunctie is het gewenste onderwerp snel gevonden.

Voor efficiënt gebruik

Voor efficiënt gebruik

Een nieuwe medewerker ontvangt alleen de hoofdzaken van zijn arbeidsovereenkomst op papier. Voor de bijlagen wordt verwezen naar het PHB. Juridisch geborgd.

Voor nadere toelichting

Voor nadere toelichting

Op de meeste regelingen worden extra toelichtingen en adviezen gegeven voor P&O en leidinggevenden.

Personeelshandboek.nl maakt mogelijk:

  • Werken via uw browser, want cloudsoftware!
  • Opslaan van documenten in Word, Excel of PDF
  • Plaatsen van foto’s en tekeningen
  • Gebruik van Youtube filmpjes
  • Exporteren van de teksten via PDF
  • Plaatsen van eigen bedrijfslogo
  • Doorklikken naar relevante webpagina’s

Voor meer informatie over ons online personeelshandboek ga naar de website van het personeelshandboek.

Personeelshandboek klant casussen

Corina Hop

Corina Hop

Algemeen Manager Implacom

Voor een kleine organisatie zoals de onze leek me een Personeelshandboek in eerste instantie een overbodige luxe. Professioneel, uitgebreid en een tijdrovende klus om alles bij te houden. Toch overstag gegaan en dankbaar gebruik gemaakt van de hulp van Excellent HR. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een compleet, online boekwerk dat op onze organisatie is geschreven en naar onze behoeftes is ingevuld. Ideaal dat regels, afspraken, wet- en regelgeving duidelijk in één naslagwerk vastgelegd zijn. Ideaal die online bereikbaarheid. Ideaal die maandelijkse mutaties, snel bij te houden zodat we altijd over een up-to-date Personeelshandboek beschikken. Kortom, we zijn er blij mee!

Michiel Spoor

Michiel Spoor

Directeur van Engelen & Spoor Uitvaartverzorging

Engelen en Spoor is een kleine onderneming met enkele vaste medewerkers. Daaromheen schakelen wij ook geregeld oproepkrachten in. Het Personeelshandboek is zo samengesteld dat het ook voor deze oproepkrachten toegankelijk is. Voor ons is dat handig omdat we op deze manier ook voor deze wisselende groep medewerkers duidelijk maken hoe we de zaken geregeld hebben binnen onze onderneming en wat we van elkaar verwachten. Voor ons als uitvaartonderneming is het bijvoorbeeld van belang dat de gedragscode helder is en goed wordt nageleefd.  Juist de online toepassing is voor ons erg handig omdat we op deze manier snel kunnen schakelen. Het voordeel van het Personeelshandboek van Excellent HR is dat zij ons frequent informeren over de wet- en regelgeving. Soms verbaas ik me over de hoeveelheid regelgeving die er over ons heen komt. Maar ik heb nu niet meer het gevoel dat me iets “overkomt”.”

Benut de voordelen van onze unieke cloud applicatie

Het personeelshandboek is de beste oplossing voor een excellent personeelsbeleid. Vraag nu een gratis demo aan en test het handboek – geheel vrijblijvend!

Proberen