Persoonlijke Profielanalyse (PPA) 2017-02-21T09:52:17+00:00

Persoonlijke Profielanalyse (PPA)

Excellent HR is licentiehouder van de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) methode. De PPA geeft inzicht in de gedragseigenschappen van een persoon zowel in normale situaties als onder druk. De PPA is in vrijwel alle talen beschikbaar.

Wat wordt door de PPA gemeten?

De PPA inventariseert of iemand de juiste mix aan eigenschappen heeft om in een bepaalde functie de vereiste taken effectief uit te voeren. De PPA meet niet intelligentie, vakbekwaamheid etc. Bij (dis)functioneren gaat het daar ook meestal niet om. Onze ervaring is dat goed functioneren gepaard gaat met de juiste eigenschappen die van iemand worden gevraagd.

Wanneer een PPA te gebruiken?

De Persoonlijke Profiel Analyse wordt vooral gebruikt bij personeelsselectie, loopbaanontwikkeling, coaching, teambuilding en het vaststellen van trainingsbehoeften. De analyse verschaft belangrijke aanvul­len­de informa­tie naast gegevens als opleiding en ervaring.

Hoe wordt een PPA gemaakt?

De PPA kan eenvoudig binnen de organisatie worden afgenomen. Kandidaten vullen in circa acht minuten een praktische woordkeuzelijst in. Het ingevulde formulier wordt door ons tot een duidelijk leesbaar verslag verwerkt, dat per e-mail naar de kandidaat en de opdrachtgever wordt gestuurd. Indien gewenst wordt hierop een mondelinge toelichting gegeven.

Selectie van sollicitanten

Het is een geschikt instrument bij de selectie van sollicitanten. Een beproefde methode is om aan het eind van het eerste gesprek een kandidaat een PPA-formulier te laten invullen. Wanneer hij/zij wordt uitgenodigd voor een tweede gesprek wordt het PPA-rapport uitgewerkt, toegezonden en besproken, waardoor dat gesprek meer diepgang krijgt!

Aanvullende rapportages

De Persoonlijke Profiel Analyse is in diverse talen beschikbaar. Naast de basis-PPA zijn er aanvullende rapportages inzake o.a. Management, Verkoop en Klantenservice. Wij ondersteunen uw HR afdeling ook graag met andere handige instrumenten, zoals een functie match analyse, teamanalyse of assessment. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Benieuwd naar een voorbeeld?

Benieuwd hoe een Persoonlijke Profiel Analyse eruit ziet? Wij hebben een voorbeeld analyse voor u gemaakt, zodat u zelf kunt zien welk soort informatie u mag verwachten. Klik hier voor de voorbeeld PPA. Mocht u hierover nog vragen hebben dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Uw PPA adviseurs

Marion Kempkens
Marion Kempkens
Marion Kempkens is gecertificeerd PPA adviseur. Neem contact op voor meer informatie: 06 39 39 50 27.
Jan de Koning
Jan de Koning
Jan de Koning is gecertificeerd PPA adviseur. Neem contact op voor meer informatie: 06 51 17 08 23.

PPA klant casussen

Evert Ruyter

Group CFO & GROUP HRM KGS Diamond

“Een PPA is voor ons een handige analyse, die wij met name gebruiken voor een eventueel tweede sollicitatiegesprek. De uitkomst van een dergelijk onderzoek was in eerste instantie voor ons verbazingwekkend. Het blijkt dat 80-90% klopt en met dit document bij de hand, kun je soms “doorprikken” bij een sollicitant en komen er onverwacht positieve, maar ook soms negatieve dingen naar boven van een kandidaat. Zeker een aanrader en geschikt vooral voor kandidaten met een MBO en/of HBO opleiding. En helemaal ideaal voor ons als internationaal opererend bedrijf is dat de PPA’s in alle Europese talen beschikbaar zijn!”

Roelof Hepping

Directeur CEB Overijssel

“Het gebruik van de PPA betekent voor CEB dat wij onze relaties veel helderder kunnen adviseren over de kwaliteiten van de (toekomstige) medewerkers. En dan met name op het gebied van de menselijke kwaliteiten. Niet de vakkennis, maar wel of iemand commerciële kwaliteiten heeft, of het een leiderstype is of meer een ondersteuner.
Op basis van onze ervaring met de PPA en het volgen van de mensen kunnen we vrij goed inschatten of men kan voldoen aan de eisen van de functie. Ik durf te stellen: Als ik een PPA gelezen hebt, weet ik welk type mens het is.”

Benut de voordelen van een persoonlijke profiel analyse

Een PPA is het ideale instrument om het profiel van uw medewerker of sollicitant vast te stellen.

Vraag nu een offerte aan – geheel vrijblijvend.

Offerte