Veelgestelde vragen

Hoe houd ik ontwikkelingen bij?

Als handboekbeheerder ontvang je maandelijks een overzicht van alle updates omtrent wetswijzigingen en relevante ontwikkelingen. Vervolgens bepaal je zelf of de voorgestelde wijziging voor jouw bedrijf van toepassing is. Wij vermelden uiteraard als een wijziging wettelijk verplicht is. Indien je vervolgens een regel wilt aanpassen, kun je dat eenvoudig online doen. Direct na de aanpassing is het handboek weer actueel en online te raadplegen voor jouw collega’s. Alle wijzigingen staan ook in een apart hoofdstuk van het Personeelshandboek zelf en worden op onze website weergegeven.

Hoe richt ik mijn eigen Personeelshandboek in?

Zet de bedrijfsregels eenvoudig achter de logische inhoudsopgave van het Personeelshandboek. Hoofdstukken die je niet nodig hebt, kun je gemakkelijk uitvinken. Vergelijk de regelingen met de voorbeeldregelingen van het Personeelshandboek. Lees de uitleg voor managers achter iedere regeling voor achtergrondinformatie. Verbeter jouw eigen regelingen indien nodig. Kijk ook in de inhoudsopgave welke overige onderwerpen nog nuttig kunnen zijn voor jouw eigen handboek en voeg deze toe. Het handboek is nu compleet.

Wij zijn al ISO gecertificeerd. Is een abonnement op het personeelshandboek dan wel nuttig?

De ISO certificering gaat over procesbeschrijvingen. Ben je ISO gecertificeerd dan staan de processen goed beschreven en worden deze adequaat uitgevoerd. Het Personeelshandboek is meer dan een procesbeschrijving achteraf, omdat het actuele maatschappelijke ontwikkelingen op de voet volgt. Vrijwel wekelijks ontvang je inhoudelijke updates en passen wij het managers gedeelte van het handboek alsmede de voorbeeld regelingen aan. Het Personeelshandboek is dynamisch en zoomt in op HR-processen. ISO certificering is statisch en beschrijft alleen bedrijfsprocessen. Op het gebied van HR is een online Personeelshandboek zeker aan de raden.

Hoe zit het met service en support?

Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar voor vragen, ondersteuning en advies. Mochten er technische problemen bij het Personeelshandboek optreden, worden deze door onze IT-afdeling zo spoedig mogelijk opgelost. Deze service is uiteraard gratis. Mocht je inhoudelijke HR-expertise nodig hebben, bijvoorbeeld met het implementeren of bijhouden van je eigen handboek, kun je ook bij ons terecht. Hiervoor vragen wij een vergoeding.

Ben ik eigenaar van de online data?

Je sluit met ons een overeenkomst af waarbij je de eigenaar bent van jouw online data die je in het Personeelshandboek invoert.

Hoe zit het met de beveiliging van het dataverkeer?

De dataverbinding van het Personeelshandboek verloopt via een https-verbinding. Https staat voor hyper tekst transfer protocol secure. Bij het gebruik van https worden de gegevens versleuteld waardoor het voor een buitenstander vrijwel onmogelijk is om te weten welke gegevens verstuurd worden. Https verbindingen worden ook gebruikt bij internet bankieren of verzenden en opslag van persoonsgegevens.

Staan de servers in de EU of elders op de wereld?

De servers waarop het Personeelshandboek draait staan binnen de Europese Unie (EU). Dit is belangrijk omdat privacygevoelige gegevens en vertrouwelijke bedrijfsinformatie beschermt door de wet- en regelgeving binnen de EU beschermd wordt. De cloudsoftware van het Personeelshandboek staat bij Microsoft (Azure) op cloudservers. Wij hebben met Microsoft contractueel vastgelegd dat de data binnen de EU blijft. De contracten voldoen aan de Europese wet- en regelgeving voor dataverkeer en opslag.